Petru Calian – succesul brandului modena

Ceea ce a început ca o pasiune, a ajuns să fie, în aproape 23 de ani de existență, una dintre cea mai de succes si longeviva afacere din Cluj Napoca, si asta datorită faptului că firma MODENA investește timp, pasiune și resurse pentru a oferi produse de cea mai înaltă calitate clienților sai.

Totul a inceput in anul 1995, cand PETRU CALIAN avea doar 27 de ani, la acea vreme era un tânăr la început de drum, cu multe ambitii si vise, a înființat firma Modena, ceea ce a devenit un brand al Clujului mai tarziu. Avand un capital scăzut, deoarece, în acea perioadă și mai ales la acea vârstă nu aveai de unde să acumulezi un capital foarte serios, însă a avut norocul să găsesca un spațiu mic, unde a început businessul în domeniul mobilei.
Astfel, PETRU CALIAN a cumpărat un teren cu o clădire pe strada Oașului, numărul 42, unde a inceput ceea ce si azi exista sediul si showroomul firmei Modena.

Cu pasi marunti spre succes !

Sa revenim putin la inceputuri, era anul 1995, iar piața din Cluj era într-o continuă formare și ascensiune, bineinteles sub efectele evenimentelor economice din acea perioadă, era de asemenea si destul de saturată. Fiind bani puțini în circulație, de multe ori, se folosea metoda „trocului”, oferindu-se produse în schimbul altor produse.
Însă lucrurile au început încet-încet să se miște. Domnul Petru Calian nefiind străin de domeniu, a știut exact ce trebuia făcut, ce se cerea pe piata, cum trebuia să aprovizioneze. In momentul acela ei vindeau materii prime destinate industriei lemnului, dar, nefiind bani pe piață, luau la compensare mobilier, produse finite, pe care apoi le ofereau clienților din Cluj și nu numai.
Astfel, în timp, cererile au devenit din ce mai mari, apoi a apărut și nevoia ca Petru Calian si firma de mobilier Modena să se extindă.
Au inceput de la o mică parcelă de teren, apoi au mai cumpărat pe parcursul anilor încă două. Cu pași mici au dezvoltat această afacere care, este o afacere de succes. Însă, trebuie sa stim ca nu este o afacere atât de mare din punct de vedere financiar încât să o poți compara cu cele din alte domenii, cum ar fi cele din constructii. Dar dacă punem în balanță frumusețea acestui domeniu al mobilei, si știi că intri în casele oamenilor și îți lași amprenta în bucătărie, dormitor, sufragerie sau în birou, este cea mai mare satisfactie.

Trebuie sa stim ca pe parcursul evolutiei firmei Modena au avut si dificultati, precum perioada anilor 2008-2010, o perioadă extrem de grea, în care multe firme au intrat în insolvență sau au dat faliment. Au rezistat pe piață destul de puține firme în domeniu iar cazul lor este unul fericit pentru că ei au rămas în picioare, fără nici o datorie.

In ziua de azi suntem mandrii deoarece Clujul are un om ca si Petru Calian, care duce in spate un brand ca MODENA, firma care are 7 showroomuri în mai multe localități. Trebuie sa stim ca sediul central se afla pe strada Oasului numarul 42. Clujenii ii mai pot vizita si pe str. Maramuresului nr 90, in Cartierul Manastur – Complex Minerva, Turda – Calea Victoriei nr 13-15, Campia Turzii – str Baii nr 7, Ocna Mures – str 1 Mai bl 20.